Филмите на ужасите са любими на хората от десетилетия със смразяващите

...
Филмите на ужасите са любими на хората от десетилетия със смразяващите
Коментари Харесай

Отслабване, повишаване на имунитета...: Ползите от гледането на филми на ужасите

Филмите на ужасите са обичани на хората от десетилетия със смразяващите си истории за призраци, духове и страховити неща през нощта. Но знаехте ли, че вашата фикс идея за ужаси в действителност може да се отрази добре на здравето ви? Последните научни проучвания демонстрират, че гледането на филми на ужасите може да има позитивно влияние както върху тялото, по този начин и върху мозъка ви, пише brainberries.co.

Психологически изгоди от филмите на ужасите

Едно от главните преимущества на филмите на ужасите е способността им да основават възприятие на боязън и напрежение у фена.  Този боязън може да провокира освобождението на хормони като адреналин и кортизол, които имат позитивно влияние върху тялото.  Адреналинът например може да усили сърдечната периодичност и кръвния поток, което води до краткотрайно повишение на силата и бдителността. По същия метод кортизолът може да усъвършенства паметта и концентрацията, позволявайки на хората да запомнят по-добре информация и да извършват когнитивни задания.

Филмите на ужасите дават и неповторима опция на хората да се изправят против страховете си и да ги преодолеят.  Излагайки се на плашещи обстановки в следена среда, феновете могат последователно да понижат чувствителността си към боязън и безпокойствие, подобрявайки способността си да се оправят със напрежението и безпокойството в всекидневието си.

Физиологични изгоди от филмите на ужасите

В допълнение към психическите изгоди, филмите на ужасите могат да имат и физиологични изгоди за феновете. Например проучване, извършено от откриватели от Уестминстърския университет, открива, че гледането на филми на ужасите може да изгори до 200 калории .

Това е по този начин, тъй като филмите на ужасите имат физиологичен резултат върху тялото, предизвиквайки увеличение на сърдечната периодичност и метаболизма. С увеличението на сърдечната периодичност се усилва и скоростта на метаболизма ви, което води до краткотрайно повишение на разхода на сила.

Но по какъв начин тези физиологични резултати в действителност водят до изгаряне на калории? Е, всичко е въпрос на енергиен баланс. Когато консумирате повече калории, в сравнение с тялото ви се нуждае, непотребната сила се съхранява като мазнини. Когато изгаряте повече калории, в сравнение с консумирате, тялото ви употребява насъбраните мазнини като сила, което води до загуба на тегло. Гледайки филми на ужасите, вие всъщност увеличавате разхода си на сила, което може да помогне за наклоняване на енергийния баланс в интерес на изгарянето на калории.

Освен това филмите на ужасите могат да подобрят когнитивната функционалност , което също може да способства за изгарянето на калории. Когато сте ангажирани с умствено стимулираща активност, като гледане на филм на ужасите, мозъкът ви употребява сила. Тази нараснала мозъчна интензивност може да форсира метаболизма ви и да способства за изгарянето на калории.

И по този начин, кои филми на ужасите са най-хубави за изгаряне на калории? Според откривателите, колкото по-страшен е филмът, толкоз повече калории ще изгорите . Установено е, че  филми като " Сиянието ", " Екзорсистът "  и " Тексаско кръвопролитие " изгарят обилни количества калории . Разбира се, това може да не е най-приятният метод за изгаряне на калории, само че за почитателите на филмите на ужасите това е занимателна и непредвидена изгода.

Повишаване на имунитета

Филмите на ужасите също могат да подобрят имунната система, като подтикват производството на бели кръвни кафези.  Проучване, извършено от откриватели от Калифорнийския университет, откри, че хората, които са гледали заплашителен филм, са имали нараснала интензивност на белите кръвни кафези, които са виновни за битката с инфекциите и заболяванията.

Потенциални дефекти на филмите на ужасите

Въпреки евентуалните преимущества на филмите на ужасите има и някои евентуални дефекти, които би трябвало да имате поради. Например някои фенове може да са по-чувствителни към наличието на тези филми и да изпитат отрицателни страсти като безпокойствие, боязън или контузия. Освен това несъразмерното гледане на филми на ужасите може да понижи чувствителността на феновете към принуждение и може да докара до нараснала приемливост към експанзията в действителния живот .

Филмите на ужасите могат да имат позитивно влияние както върху психическото, по този начин и върху физиологичното здраве. Важно е обаче да имате поради евентуалните дефекти и да се радвате на това наличие умерено. За тези, които се усещат добре с филми на ужасите, може да е потребно да ги включат в своя режим на развлечение като средство за понижаване на напрежението, възстановяване на когнитивната функционалност и изгаряне на няколко спомагателни калории. Така че давайте напред и се отдайте на обичаните си филми на ужасите – може да е тъкмо това, което лекарят е предписал!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР